De eerste keer BDSM

Wil jij, misschien wel na het lezen van de ‘Vijftig tinten’ reeks, ook eens proeven van de opwindende spanning van BDSM? Dan heb je vast een heleboel vragen. Want wat houdt het eigenlijk precies in? Wat heb je nodig voor de eerste keer BDSM? En moet je verder nog ergens op letten? Om je op weg te helpen, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt met tips voor de eerste keer BDSM!

Het is niet helemaal duidelijk wanneer ‘normale seks’ over gaat in BDSM. Je partner tegen het bed gedrukt houden, met veertjes of ijsblokjes over iemands lichaam gaan, wat experimenteren met vastbinden of een beetje bijten zijn eigenlijk al vormen van SM. BDSM is een koepelterm voor een grote verscheidenheid aan gevoelens, identiteiten, gedragingen en relatievormen. Omdat BDSM zo breed is, is het lastig om er een duidelijke definitie van te geven.

BDSM bestaat uit spelen met dominantie en onderdanigheid, bondage, sadisme en masochisme, rollenspellen, fetish en allerlei andere interesses die buiten het ‘standaard’ plaatje vallen. Wat in ieder geval belangrijk is bij BDSM, is dat alle betrokken partijen instemmen met wat er gebeurd en dat er een code is afgesproken die je kunt gebruiken of zeggen als jij of je partner wilt stoppen.

Het Risk-Aware Consensual Kink (RACK) moet ten aller tijden in acht worden gehouden, oftewel in het nederlands: kink met instemming van beide partijen en waarbij ieder zich bewust is van de risico’s.

Pijn kan een onderdeel zijn, maar is zeker niet het doel. Het gaat om het spel dat jullie spelen. Je hebt beide een rol, en dat is het framework van hoe jullie die avond seks benaderen. De één kan onderdanig zijn de ander dominant. Slaaf/slavin, of meester(es). Het ‘ontnemen’ van jouw of je partner’s vrijheid, kan een exotische extatische ervaring zijn.

Een aantal punten van BDSM:

Dominant of onderdanig zijn over de ander;
Controle afstaan of hebben, door middel van blinddoeken en vastbinden
Spelen, met (pijn)prikkels, van zweepjes tot veren, ijsblokjes tot kaarsvet, klemmetjes tot elektrische schokken etc…..